Security Hack Mikkeli 13.-14.9.2017

Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu järjestivät tietoturvahackathonin Mikkelissä syyskuun puolivälissä. Osallistujien tavoitteena oli päästä sisään kahden yrityksen, Plastep Oy:n ja Lipa-Betoni Oy:n virtuaalisiin tietojärjestelmiin, jotka oli kuvattu kahdelle erilliselle palvelimelle mahdollisimman todenmukaisesti. Murtautumisen jälkeen oli tavoitteena muuttaa kohteiden tietoja ja saada liitetyt ohjausyksiköt muuttamaan toimintaansa alkuperäisestä.

Hackathoniin liittyi myös ennakkotehtävä, jonka selvitettyään yksilöt ja tiimit saivat oikeuden osallistua hackathoniin. Ennakkotehtävässä piti löytää jpg-kuvaan piilotettu koodi ja avata se. Tästä pääsi käsiksi ilmoittautumislinkkiin. Tällä menetelmällä haluttiin taata se, että osallistujilla on edes alkeelliset edellytykset osallistua kilpailuun.

Kaiken kaikkiaan 5 tiimiä pääsi mukaan SecHackiin, johon oli mahdollista osallistua paikan päällä ja etänä VPN-yhteydellä. 2 tiimiä osallistui VPN-yhteydellä, toinen Helsingistä ja toinen Alkmaarista Hollannista.

SecHackin voitti 2 hengen tiimi XAMKista, joka pääsi sisään kumpaankin tuotantoympäristöön, pystyi muuttamaan ohjaintietoja, ja antoi suositukset tietoturvan parantamiseksi. Tiimin jäsenet olivat Artem Kolichenkov ja Volodymyr Lubenets.

Kuva, josta piti löytää siihen piilotettu ilmoittautumislinkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *